DOLAZI DOBA GLADI I BEDE! Kurti bacio narod na kolena, Albanci prvi zakukali: Nije moguće izdržavati četvoročlanu porodicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 09:16

DOLAZI DOBA GLADI I BEDE! Kurti bacio narod na kolena, Albanci prvi zakukali: "Nije moguće izdržavati četvoročlanu porodicu"

Narodu je sve teže.

Zbog sve veće cene potrošačke korpe na Kosmetu, narod traži povećanje minimalne zarade za koju kažu da bi trebalo da iznosi 400 evra, piše Demokracija.

Prema zvaničnoj statistici, rast cena osnovnih životnih namirnica tokom januara je iznosio 2,4 odsto.

Povećanje cena, kako navodi statistika, počelo je 2021. godine sa 3,4 odsto, nastavilo se u 2022. sa čak 12 odsto, dok su se u 2023. cene povećale za šest odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ove godine se, prema prognozama, očekuje da će stopa inflacije biti tri odsto.

Narod na Kosmetu traži povećanje minimalne zarade za koju kažu da bi trebalo da iznosi 400 evra. Jedan od njih, Agim Lukova, kaže da nekim građanima teško pada povećanje cena i da shodno tome treba da budu povećane i plate.

Musa Meholji, kaže da bi povećanjem cena osnovnih životnih namirnica, minimalna plata trebalo da iznosi 400 evra, jer je po njegovom mišljenju život postao težak, dodajući da i tzv. Vlada treba da pronađe načine da olakša život građanima.

- Naravno, plate su male, troškovi su veliki. Život je dosta težak, ali ni država nema kapacitet da ispuni ove zahteve građana. Prema ovim cenama, sa minimalnom platom ispod 400 evra, nije moguće izdržavati četvoročlanu porodicu - rekao je on.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.