Izvor: B92, 06.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DOKUMENT O KOSOVU MAKSIMUM ZA SRJ"

Beograd -- Dokument o saradnji UNMIK i Jugoslavije je dobar za nasu stranu i vise od onoga sto u tom dokumentu pise nije se moglo postici, smatra potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sami. Sami je rekao da je najznacajnije da je decidirano navedeno da buduca Skupstina Kosmeta nece smeti da stavi cak ni na dnevni red status Kosmeta, cime je albanskoj vecini onemoguceno da proglasava nezavisnost i otcepljenje.

"Ovo je prvi put da je sporazumom stavljeno na papir da u resavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema na Kosmetu ucestvuje zvanicni Beograd, odnosno vlasti u SRJ i Srbiji", naglasio je Sami. On je dodao da su u dokumentu navedeni i aspekti resavanja pojedinacnih problema, policije, zdravstva, skolstva i problema nestalih. Sami je, komentarisuci izjavu Hakerupa da nije iskljucena mogucnost nezavisnosti Kosova posle 3 godine, rekao da je to njegovo "privatno razmisljanje". "Ono sto je sigurno je da prema Rezoluciji 12 44 Kosovo predstavlja sastavan deo SRJ, a u dokumentu decidirano stoji da Skupstina Kosmeta nema pravo rasprave o statusu Kosmeta", zakljucio je Sami.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.