DOKTORKA O NAJBITNIJOJ STVARI PROTIV KORONE: Ako ovu meru ne poštujemo, ne vredi nam da primenjujemo ostale

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 22:03

DOKTORKA O NAJBITNIJOJ STVARI PROTIV KORONE: Ako ovu meru ne poštujemo, ne vredi nam da primenjujemo ostale

Zamenica direktora Insituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", doktorka Darija Kisić Tepavčević gostovala je večeras na RTS u emisiji "Oko"

Glavna tema emisije bila je borba protiv koronavirusa u Srbiji, a doktorka Kisić objasnila je koju meru moramo da primenjujemo, inače nam ostale ne vrede.

- Ukoliko nismo ostvarili socijaldnu distancu, onda sve druge preventivne mere ne treba da primenjujemo. Druge mere nam nisu potreben ukoliko ispunimo ovu. Svi treba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da vodimo računa i da budemo oprezni - rekla je Darija Kisić Tepavčevć.

Ona je istakla da masku ne treba uvek nosti, a govorila je i o rukavicama kao zaštiti.

- Kada krenemo u prodavnicu preporučuje se da se maske nose. Sigurno da nećete nositi masku ukoliko ste sami u kući. Teoretski, kada bi držali distancu od dva metra ne bi nam bila potrebna maska. Kada se vratimo iz prodavnice opraćemo ruke, ali je potrebno i nositi rukavice. Ko nosi rukavice mora i da pere ruke - dodala je ona.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81. Do 15 časova u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.