DOKTORKA FALSIFIKATOR: Sa lažnom diplomom osam meseci lečila obolele od korone! Tek je sad otrkivena

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2021, 23:25

DOKTORKA FALSIFIKATOR: Sa lažnom diplomom osam meseci lečila obolele od korone! Tek je sad otrkivena

U Sidneju, koji je teško pogođen delta sojem KOVID-19, otkriveno da je Dži Le (27) punih osam meseci radila s falsifikovanim dokumentima.

U bolnicu Benkstaun-Lidkomb u australijskom gradu Sidnej, teško pogođenom delta sojem koronavirusa, pozvana je policija zbog lažne doktorke Dži Le (27), koja je punih osam meseci tu radila s falsifikovanim dokumentima i pretvarala se da leči pacijente obolele od KOVID-19.

Australijski mediji prenose da je protiv osumnjičene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policija pokrenula krivičnu istragu, a ukoliko na sudu bude proglašena krivom, mogla bi da joj bude izrečena kazna od 60.000 australijskih dolara i tri godine zatvora. Lažna doktorka je dobila otkaz nakon što je prošle nedelje otkriveno da nije ni kvalifikovana niti registrovana za obavljanje posla koji je, kao stažista, radila od januara ove godine.

Lorejn Long iz organizacije Akciona grupa za lekarske greške kazala je da je ovaj incident dokaz nekompetentnosti u australijskom zdravstvenom sistemu.

- Moramo da imamo registracije za naše automobile i dozvole za nas da vozimo... Zašto registracije nema za nekoga ko radi u bolnici? To je čist primer nekompetentnosti, niko ne proverava verodostojnost dokumenata - kazala je Longova.

Regulatorna agencija za australijske zdravstvene radnike, koja je odgovorna za registrovanje lekara u okviru sistema, priznala je da se istražuju optužbe o neregistrovanom lekaru. Zdravstvene vlasti savezne države Novi Južni Vels potvrdile su da je došlo do incidenta u sidnejskoj bolnici, ali nisu mogle da navedu s koliko je pacijenata lažna doktorka bila u kontaktu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.