DOKTOR OSUMNJIČEN ZA UBISTVO PRIZNAO KRIVICU: Bio akter i jezivog čina ispred doma zdravlja u kom je radio

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 09:51

DOKTOR OSUMNJIČEN ZA UBISTVO PRIZNAO KRIVICU: Bio akter i jezivog čina ispred doma zdravlja u kom je radio

Komatoviću je, posle saslušanja, određen pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Lekar Zoran Komatović (48) iz Novog Sada, osumnjičen za ubistvo oca Ljubodraga (77) i majke Gordane (66), priznao je juče krivicu tokom saslušanja u Višem tužilaštvu.

Za ubistvo oca, nije pokazao ni trunku kajanja, ali se pokajao jer je presudio majci.

On je, kako se nezvanično saznaje, do detalja opisao šta je prethodilo zločinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se odigrao u subotu ujutru u porodičnoj kući u naselju Doka u Sremskim Karlovcima. Tvrdio je da je, navodno, povod bila svađa sa ocem oko prodaje kuće i voćnjaka.

- Sa ocem sam se posvađao, a onda je nešto puklo u mojoj glavi. Uzeo sam pušku i ubio ga, zatim mahinalno upucao i majku. Nije trebalo nju da ubijem, ona je pokušala da nas umiri. Duboko se kajem zbog toga - otkriva sagovornik iz istrage.

U daljem toku istrage neuropsihijatrijskim veštačenjem će biti ispitano u kakvom je stanju bio osumnjičeni u vreme dvostrukog ubistva i koji je stvarni motiv nezapamćenog zločina.

U slučaju da se utvrdi da je ubica bio neuračunljiv, neće moći da mu se sudi, već će biti upućen u zatvorsku bolnicu.

U međuvremenu, saznalo se da je Zoran imao psihičkih problema i da je pre oko godinu dana pokušao da se ubije.

- Do tog trenutka imao je državni posao u novosadskom domu zdravlja. Istina, nije bio zaposlen za stalno, ali je imao ugovor o radu koji je trebalo da bude produžen da nije napravio tu glupost... Naime, u momentu psihičke slabosti isekao je sebi vene baš ispred ambulante u kojoj je radio - priča sagovornik.

Podsetimo, tela ubijenih supružnika pronašao je u subotu komšija koji je došao da ih poseti, a osumnjičeni lekar je uhapšen nekoliko sati kasnije, u svom stanu u Sremskim Karlovcima. Mirno je pošao s policajcima i nije pružao nikakav otpor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.