DOKTOR NESTOROVIĆ OTKRIO: Evo zašto je doneta odluka da se PRODUŽI POLICIJSKI ČAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 21:09

DOKTOR NESTOROVIĆ OTKRIO: Evo zašto je doneta odluka da se PRODUŽI POLICIJSKI ČAS

Pulmolog Branimir Nestorović gostovao je u Nacionalnom dnevniku i tom prilikom komentarisao najnovije mere u borbi protiv koronavirusa u Srbiji.

- Na večerašnjoj sednici kriznih štabova doneta je odluka o zabrani kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Odlučili smo se za ovu meru jer će pre svega biti lepo vreme pa bi moglo da se desi kao prošli vikend da svi izađu napolje, da se ne pridržavaju prethodnih mera. Mislim da je ovo dobra mera.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi smo u prednosti u odnosu na druge zemlje jer nismo iskoristili svoje kapacitete, kao što je to slučaj recimo u Nemačkoj, da ne spominjem Italiju, Španiju. Nabavljamo još medicinske opreme. Kažu: Nabavite respiratore. Shvatate li da ih nema na tržištu?! Jako je teško doći do njih. U narednom periodu disciplina je ključna. Ljudi, ne morate da pređete Albaniju, ne morate da uzmete pušku, treba samo da sedite kod kuće, tri, četiri nedelje - rekao je doktor Nestorović.

On je pojasnio šta tačno znači eksponencijalna kriva epidemije o kojoj svi pričaju.

- Zadovoljni smo situacijom jer nemamo eksponencijalnu krivu. To vam je ono kad broj zaraženih ide ide, pa odjednom skoči naglo. E, to mi nemamo još, a četvrta je nedelja, što je dobro - kaže Nestorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.