DOKTOR HEROJ Odbio jedinu dozu seruma protiv ebole da bi ga neko drugi primio

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKTOR HEROJ Odbio jedinu dozu seruma protiv ebole da bi ga neko drugi primio

Američki lekar Kent Brentli (33), koji je u Liberiju došao da se bori s najvećom epidemijom ebole u istoriji, pa se i sam zarazio, postao je heroj nakon što je odbio jedinu dozu eksperimentalnog seruma protiv opakog virusa da bi je dobila misionarka Nensi Vritebol.

Naime, nakon što je objavljeno da je u sredu u glavni grad Liberije Monroviju, stigla doza seruma protiv ebole dovoljna za samo jednu osobu, on je pokazao požrtvovanost kakva se retko viđa, insistiravši da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daju Nensi.

- Čak i dok se bori za vlastiti život, ovaj herojski doktor je i dalje usredsređen na dobrobit drugih - izjavio je predsednik "Samaritan's Pursea", Frenklin Graham.

Prema najnovijim informacijama, tokom noći na četvrtak, Brentliju su dali dozu krvi jednog tinejdžera koji je među retkima uspeo da preživi opaku bolest, ali značajnih pomaka nije bilo.

Potresne slike koje stižu iz zemalja pogođenih ebolom pogledajte u našoj galeriji slika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.