DOKAZANA EFIKASNOST RUSKOG LEKA PROTIV KORONE! Potpuno blokira razvoj citopatskog dejstva zaraze

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 19:47

DOKAZANA EFIKASNOST RUSKOG LEKA PROTIV KORONE! Potpuno blokira razvoj citopatskog dejstva zaraze

Protivvirusna aktivnost leka „Meflohin“ prema uzročniku KOVID-19 je dokazana, saopštila je pres-služba ruske Federalne biomedicinske agencije.

Dokazano je da je ‘Meflohin’ potpuno blokira razvoj citopatskog dejstva virusa SARS-CoV-2 (patogen COVID-19) u ćelijskoj kulturi u koncentraciji 2µg/l. Ova koncentracija u plazmi postiže se nakon uzimanja leka u terapijskim dozama odobrenim za upotrebu kod ljudi“, rekla je direktorka Agencije Veronika Skvorcova, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Istraživanja su vršena u Naučno-proizvodnom centru „Farmaceutska zaštita“ Federalne biomedicinske agencije Rusije uz učešće 48. Centralnog naučno-istraživačkog instituta Ministarstva odbrane.

U saopštenju se precizira da su istraživanja procenjivala antivirusno delovanje leka.

U Rusiji je zabeleženo skoro 12 hiljada slučajeva zaraze virusom korona KOVID-19, a 94 osobe su umrle. U mnogim regionima zemlje na snazi je režim povećane gotovosti, građanima se preporučuje da ostanu kod kuće, prekinut je vazdušni i železnički saobraćaj sa drugim zemljama.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,62 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 97 hiljada ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.