DOK SE SRBIJA TRUDI DA SAČUVA MIR, KURTI IZAZIVA RAT U SRCU EVROPE: Predsednik razgovarao sa američkim senatorima o situaciji na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 19:27

DOK SE SRBIJA TRUDI DA SAČUVA MIR, KURTI IZAZIVA RAT U SRCU EVROPE: Predsednik razgovarao sa američkim senatorima o situaciji na KiM

Pozivaju na mir i uzdržanost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa troje američkih senatora Krisom Marfijem, Džin Šahin i Pitom Riketsom.

Jedina tema razgovora bila je situacija na severu Kosova i Metohije, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Vučić je američkim senatorima jasno i nedvosmisleno rekao da je današnje hapšenje Miluna Milenkovića provokacija i zločin premijera privremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prištinskih institucija Aljbina Kurtija, kojim pokušava da izazove rat u srcu Evrope.

Takođe, predsednik Vučić je rekao da Srbija čini sve što može da bude sačuvan mir, ali da je srpski narod na KiM izložen najžešćoj torturi i progonu u poslednjih petnaest godina.

Senatori Marfi, Šahin i Rikets su predsedniku Vučiću poručili da od Srbije zahtevaju uzdržanost i pozive na mir, jer je to u najvećem interesu svih na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.