DOK IH SMRT NE RASTAVI! Dečak-ubica KRVNIČKI ubio dve najbolje drugarice, Adriana i Angelina se sudbinski upoznale ni ne sluteći da će imati isti KRAJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 13:14

DOK IH SMRT NE RASTAVI! Dečak-ubica KRVNIČKI ubio dve najbolje drugarice, Adriana i Angelina se sudbinski upoznale ni ne sluteći da će imati isti KRAJ

Dečak-ubica se trenutno nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu

U 6. razredu stižu i novi učenici, među njima i nova učenica Adriana Dukić. Imala je nesebičnu pomoć devojčica iz odeljenja, pogotovo Angeline, sa kojom se prvo zbližila, kako mi se čini. Na moju molbu, Angelina je Adrijani dosta pomagala, ispričala je jednom prilikom razredna tadašnjeg VII2.

Hteli smo prvo da dođemo na godinu dana da vidimo kako će da ide. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prvo smo ih upisali u privatnu školu, ali nisu se lepo uklopili, deca su valjda drugačija, a onda već sledeće u Ribnikar. Adriana je bila presrećna, rekao je Dane Dukić, otac male Adriane Dukić, jedne od deset žrtva, koje je Kosta Kecmanović ubio u svom krvavom piru 3. maja u O.Š. "Vladislav Ribnikar".

On je rekao da je najbolja drugarica njegove ćerke bila Angelina Aćimović, koja je i sama izgubila život od metka pomahnitalog Koste. Angelina je bila teško ranjena u glavu i posle 12 dana borbe, umrla je u Dečjoj bolnici u Tiršovoj.

Angelina i Adriana Dukić, kako je jednom ispričala njihova razredna, povezale su se od prvog dana kada su se videle i do smrti se nisu se razdvajale. 

On što im je bilo zajedničko jeste da ovu školu nisu pohađale od prvog razreda, već su u nju krenule pošto su se doselile u Beograd. Angelina Aćimović je od trećeg razreda bila đak "Ribnikara" kada se sa porodicom doselila iz Podgorice u srpsku prestonicu, a Adriana Đukić je došla 2022. godine, kada se sa porodicom iz Pariza doselila u Beograd.

Kako je jednom objasnila njihova razredna, devojčice su odmah kliknule.

- Septembar 2020. godina. Moje prvo odeljensko starešinstvo. Bila sam jako uzbuđena, ali i srećna, jer sam ih većinu poznavala. Neke učenike sam tek tada upoznala, kao što je bila Angelina Aćimović koja je došla kasnije, u 3. razredu, kako mi rekoše.Trebalo mi je izvesno vreme da joj upamtim lik, jer sam je stalno viđala sa maskom i to svaki drugi dan, ali sam odmah upamtila njene krupne, plave oči dubokog i bistrog pogleda, kao i besprekorno urednu svesku sa divnom rukopisom - rekla je razredna VII2 i kazala da je bila .zahvalna Bogu što mi je dao ovakvo odeljenje u kome su se svi trudili da budu dobri đaci, da se međusobno pomažu i podržavaju.

Dobro se prisetila i početka prijateljstva dve ubijene učenice - Adriane i Angeline.

- U 6. razredu stižu i novi učenici, među njima i nova učenica Adrijana Dukić. Imala je nesebičnu pomoć devojčica iz odeljenja, pogotovo Angeline, sa kojom se prvo zbližila, kako mi se čini. Na moju molbu, Angelina je Adrijani dosta pomagala.

Očigledno je mala Angelina znala da period prilagođavanja nije lak, pošto ga je i sama prošla, pa je od srca prihvatila novu drugaricu, sa kojom je i zajedno otišla u smrt.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.30 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je video u hodniku i ubio ih.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica, a to je bila Angelina Aćimović,  je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.