DOJAVA O BOMBI IPAK BILA LAŽNA: Policija traga za osobom koja je javila da je postavljen eksploziv u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 16:22

DOJAVA O BOMBI IPAK BILA LAŽNA: Policija traga za osobom koja je javila da je postavljen eksploziv u Novom Sadu

Posle kontradiverzionog pregleda zgrade novosadskog suda, ispostavilo se da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, srećom, bila lažna.

Nadležni tužilac je delo kvalifikovao kao izazivanje panike i nereda, i radi se na utvrđivanju identitea osobe koja je dojavila da je postavljena eksplozivna naprava.

Zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, danas u prepodnevnim satima zgrada novosadskog suda je bila evakuisana.

Za sada nepoznati muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u 10.57 pozvao telefonsku centralu suda i saopštio da je u sudskoj zgradi postavljena eksplozivna naprava. Prema rečima Jelene Ostojin, portparola novosadskog Višeg suda, rekao je da je eksplozivna naprava u toaletu na prvom spratu, a onda je, kako se saznaje, još dodao da će ponovo zvati i reći gde je stavio drugu epslozivnu napravu.

O ovome je odmah obaveštena policija, a pripadnici protovidivezione jedinice su odmah evakuisali zgradu, odnosno zaposlene i stranke i krenuli u pregled čitave zgrade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.