DOGOVOREN PREKID VATRE?! Tri države se složile, počinje u devet sati, otkriveno do kada će trajati, Hamas i izraelska vojska ćute

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 08:43

DOGOVOREN PREKID VATRE?! Tri države se složile, počinje u devet sati, otkriveno do kada će trajati, Hamas i izraelska vojska ćute

Iz američke ambasade nisu dali nikakav komentar

Egipat, Izrael i Sjedinjene Američke Države su se dogovorili o prekidu vatre u južnoj Gazi sa početkom od osam časova po srednjoevropskom vremenu (devet po lokalnom), što bi trebalo da se poklopi s ponovnim otvaranjem graničnog prelaza Rafa između Gaze i Egipta, preneo je Rojters, pozivajući se na dva egipatska bezbednosna izvora.

Izvori su rekli da će prekid vatre trajati nekoliko časova, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << precizirali koliko. Oni su takođe rekli da su se tri strane dogovorile da prekid vatre na jugu potraje do 16 časova, u sklopu jednodnevnog otvaranja granice.

Upitani za potvrdu, izraelski vojnici i američka ambasada u Kairu nisu zasad dali nikakav komentar. Takođe, ovu informaciju nisu potvrdili ni zvaničnici palestinske militantne grupe Hamas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovorili se Egipat, SAD i Izrael: Privremeni prekid vatre na jugu Gaze?

Izvor: 24sedam.rs, 16.Okt.2023

Izvori su rekli da će prekid vatre trajati nekoliko časova, ali nisu precizirali koliko

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.