DODIK UPOZORIO ŠMITA: Učiniš li to, Republika Srpska proglašava samostalnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2023, 11:38

DODIK UPOZORIO ŠMITA: Učiniš li to, Republika Srpska proglašava samostalnost!

Dodik je ranije izjavio da smatra da je pitanje imovine rešeno Dejtonskim sporazumom.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će Srpska proglasiti samostalnost ukoliko visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametne Zakon o imovini.

- Otići ćemo na Narodnu skupštinu Republike Srpske i donećemo odluku o samostalnosti Republike Srpske - rekao je Dodik u Prnjavoru.

On je odgovorio na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prokomentariše informaciju da Šmit priprema zakon o imovini i kako će Republika Srpska reagovati u slučaju da takav zakon bude nametnut, prenela je Srna.

Dodik je ranije izjavio da smatra da je pitanje imovine rešeno Dejtonskim sporazumom i da nepokretna imovina pripada entitetima, a ne državi BiH i odbio mogućnost da parlament BiH usvoji zakon o državnoj imovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.