DODIK UPOZORAVA: Ako ne bude BiH iz Dejtona, ne isključujemo otcepljenje Republike Srpske

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK UPOZORAVA: ''Ako ne bude BiH iz Dejtona, ne isključujemo otcepljenje Republike Srpske''

Zašto Amerikanci podržavaju BiH kojom su Bošnjaci nezadovoljni, jer nisu dobili sve, u kojoj su Srbi nezadovoljni, Hrvati devastirani u političkom smislu sa stajališta prava.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da nema plan za otcepljenje Republike Srpske, ali nije isključio mogućnost da se to desi.

- Ta priča o otcepljenju je mogućnost koju ne isključujemo, ali mi preferiramo Ustav i ono što u njemu piše. Mi možemo prihvatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BiH s njenim Ustavom, a onda nam dođu stranci, koji ovdje upravljaju godinama i kažu ''to ne vredi'', da moramo napraviti aranžmane, a oni su mimo Ustava.

Upitan da li ne ide ka otcepljenju RS, jer za to nema podršku ni predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je odgovorio: ''Jeste li ga pitali?'', a potom naveo da je Vučić, ''naravno protiv bilo kakvog urušavanja teritorijalnog integriteta BiH''.

Dodik je demantovao da srpski predstavnici blokiraju rad institucija BiH, navodeći da će svi predstavnici iz RS dolaziti na sednice Predsedništva, parlamenta BiH i Saveta ministara BiH.

- Mi ćemo samo imati svoj stav, hoćemo li glasati za ili protiv to je naša stvar, ali ne blokiramo. To je nakaradna konstrukcija propagatora koji govori o blokadi - istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva je dalje rekao da Srbi hoće Dejtonski ustav i da će prihvatiti BiH zasnovanu na tom ustavu.

- Uveren sam da će se pokazati da BiH ne može egzistirati, to nije moja mržnja ili hir, to je moja procena. Zašto Amerikanci podržavaju BiH kojom su Bošnjaci nezadovoljni, jer nisu dobili sve, u kojoj su Srbi nezadovoljni, Hrvati devastirani u političkom smislu sa stajališta prava - zaključio je Milorad Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.