DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 12:25

DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: "Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod"

Potvrda dobrih odnosa Banjaluke i Minska.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Minsku sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, gde su razgovarali o produbljenju međusobne saradnje na ekonomskom i političkom planu. 

- Zahvalio sam za podršku Republici Srpskoj. Razgovarali smo o privrednoj saradnji i nastavljamo da sarađujemo - istakao je Dodik nakon sastanka.

Istakao je da Lukašenko razume sve procese.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod - dodao je predsednik Srpske.

Zaključio je i da postoji razumevanje i po pitanju sankcija koje je Belorusiji uveo Zapad.

Nakon sasnatka se obratio i Lukašenko. 

- Pozdravljam vaše aktivnosti ovdje. Treba da znate da ako vama nešto odgovora u Bjelorusiji u oblastima tehnologije, poljoprivrede, industrije ili zdravstva, mi smo uvijek spremni da vam pomognemo i da vas podržimo - saopštio je predsednik Belorusije.

Poseta delagacije Srpske Belorusiji dolazi u vrlo zategnutom momentu dok raste pritisak na Milorada Dodika iznutra i spolja zbog njegovog protivljenja uvođenju sankcija toj zemlji i Ruskoj Federaciji.

Dodik je u više navrata govorio prijateljski o Aleksandru Lukašenku i Belorusiji hvaleći njihovu suverenističku i slobodarsku politiku. 

- Čuvajte svog predsednika i svoju slobodu, svoj suverenitet. Ako to izgubite, izgubićete sebe. A beloruski narod je slobodan narod i za to vredi platiti. Sloboda je važnija od svega. Belorusija, Rusija, Republika Srpska, mir svima nama - poručio je Dodik Belorusima u intervjuu za njihovu državnu televiziju.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.