DODIK NAJAVIO REZOVE: Od sutra smena kadrova DNS koji prave probleme

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 22:26

DODIK NAJAVIO REZOVE: Od sutra smena kadrova DNS koji prave probleme

On je, obraćajući se medijima, rekao da je na sastanku razmatrana novonastala situacija i da je konstatovano da koalicija ostaje jedinstvena i usmerena na ostvarivanje vladinih ciljeva.

U Banjaluci je večeras održan sastanak vladajuće koalicije u RS, nakon izlaska Demokratskog narodnog saveza (DNS) iz tog partnerstva, a lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će već sutra, ili najkasnije u utorak, početi s razrešavanjem kadrova DNS-a koji "prave probleme".

Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, nakon sastanka koalicionih partnera u Banjaluci, ocenio da je DNS doneo ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali je poručio da partije iz vladajuće koalicije tu odluku poštuju.

- Možemo da zaključimo da nema opasnosti za rad Vlade RS i sprovođenje politika. Smatramo da je odluka DNS nepotrebna i ishitrena. Ta odluka je jasna i mi prihvatamo njihove stvove jer oni odlučuju o tome - rekao je Dodik.

On je dodao da partije iz koalicije smatraju da treba da se sačeka izjašnjavanje gradskih i opštinskih organizacija DNS-a.

- Ako neko ostaje s nama, nastavićemo da radimo u punom kapacitetu, a ako neko izađe, ljudi i kadrovi iz tih odbora više neće moći da ostanu na funkcijama. Već sutra ćemo da rešimo neke ljude koji prave probleme. Najkasnije u utorak ćemo s tim početi - najavio je Dodik.

Lider SNSD-a je poručio da će koalicija nastaviti borbu protiv kirminala i korupcije.

- Ta borba će biti nastavljena i protiv nekih naših kadrova iz SNSD-a, a sve u skladu sa zakonom - poručio je Dodik.

Govoreći o razlozima zbog kojih je DNS napustio koaliciju, Dodik je rekao da je to "pitanje za njih" i oštro demantovao tvrdnje da je SNSD učestvovao u "rasturanju DNS-a".

- Da smo učestvovali, mi ne bi ni bili koalicioni partneri - naglasio je Dodik.

Na odluku o tome da li će DNS- biti u Vladi, Dodik kaže da će se sačekati izjašnjenje poslaničkog kluba.

- Imaće onoliko ministara u Vladi koliko budu dali poslanika. Ukoliko ne bude poslanika, neće biti ni ministara - rekao je Dodik.

Predsednik SNSD-a ocenio je da u DNS-u nije bilo ozbiljne politike.

Sastanku su, pored Dodika, prisustvovali lideri Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SPS-a Goran Selak i potpredsednik Socijalističke partije Živko Marjanac, dodaje RTCG.

Prisutni su bili potpredsednci SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.