DOBRA SARADNJA SRBIJE I KIPRA! Potpisano više bilateralnih sporazuma! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBRA SARADNJA SRBIJE I KIPRA! Potpisano više bilateralnih sporazuma! (FOTO)

U prisustvu predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa nadležni ministri dve zemlje potpisali su danas u Nikoziji više bilateralnih sporazuma

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Nikos Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji i bilateralnim političkim konsultacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
VUČIĆ SA KIPARSKIM PREDSEDNIKOM: Imaćete uvek našu podršku, kao što smo mi imali vašu u Interpolu!

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar spoljnih poslova Kipra Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva evropskih integracija Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je sa minsitrom obrazovanja i kulture Kipra Kostasom Hampiaurisom Memorandum o razumevanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti obrazovanja za period 2019-2022.

Takoje ova dva ministra potpisala su i Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti sporta.

Šef srpske diplomatije Dačić i komesar za humanitarna pitanja, savetnik predsednika Kipra Fotis Fotiu potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Kancelarije komesara u Predsedništvu Republike Kipar o saradnji u oblasti dijaspore.

Bilateralni sporazumi su potpisani nakon druge zajedničke sednice vlade dve zemlje, koja je održana pet godina nakon što je organizovana prva u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AP: Vučić u Nikoziji o "novim provokacijama" Prištine

Izvor: RTS, 30.Nov.2018

. Američka agencija "Asošijeted pres" izvestila je o sastanku predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa, ističući u prvi plan Vučićevu izjavu da potez Prištine da uvede takse predstavlja "novu provokaciju" za Evropu i Beograd, i da će to naškoditi mirovnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.