Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBIJEN KREDIT OD 85 MILONA DOLARA

Vasington -- Svetska banka je odobrila Jugoslaviji kredit od 85 miliona dolara za rekonstrukciju bankarskog sistema, izjavio je u utorak uvece guverener Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic. On je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je kredit odobren na period od dvadeset godina, s pocekom na deset godina i godisnjom kamatom od 0,75 odsto.

"Krenuli smo od cifre od 70 miliona dolara, ali smo posle dva dana pregovaranja dosli do cifre od 85 miliona dolara, iako trazimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nam odobre sto miliona dolara, pa ocekujem da izvrsni direktori Svetske banke u narednih nekoliko dana daju odgovor na nas zahtev", kazao je Dinkic. On je naglasio da je jugoslovenska delegacija u Vasingtonu, u pregovorima sa medjunarodnom finansijskom koorporacijom koja potrazuje od vojvodjanskih banaka vise od 125 miliona dolara, uspela da dobije veliki otpis dugova, tako da je cifra od 125 miliona smanjena na 45 do 54 miliona dolara. Guverner NBJ je kazao i da je pokrenut postupak za odmrzavanje sredstava NBJ i jugoslovenskih poslovnih banaka u SAD. "Radi se o cifri od oko 250 miliona dolara, i americka administracija je pristala da pokrene taj postupak", rekao je Dinkic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.