DOBAR LOŠ - POLICAJAC

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBAR LOŠ - POLICAJAC

Oni biju, ali i primaju batine. Štite režim, bio on dobar ili loš. Štite građane, ali samo ako su dobri. Štite zakon. A sve ovo čine - u ime naroda! I za male pare, rekli bi oni!

Pozitivne osobine

Milorad Veljović, direktor policije:


- Kao i mnogo puta do sada, pokazali su hrabrost i poštovanje prema državi. Iako su u ovim uslovima materijalno i tehnički loše opremljeni, policajci postižu značajne rezultate i pokazuju veliku profesionalnost i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odgovornost. Ja sam uz njih!

Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde:

- Reč je o osobama koje su u redovnim okolnostima uvek prve na braniku države, bez obzira koji je režim na vlasti. Poštujem njihovu hrabrost i spremnost da rade za državu, čak i kada ne veruju u ono što rade u tom trenutku.

Bogoljub Arsenijević Maki, anarhista:

- Cenim što nisu bili grubi u nedelju 10.10. kao u doba Slobodana Miloševića.

Zoran Anđelković Baki, član Glavnog odbora SPS:

- Svi priželjkujemo da imamo policajca kao čoveka iz komšiluka, koji bi pružio sigurnost svakom građaninu, a naročito da se identifikuje sa svojom sredinom, kao što je to pre nekoliko dana učinio policajac Saša Čordić.

Predrag Azdejković, gej aktivista:

- Ako je suditi po onima koji su čuvali gej paradu, onda su policajci hrabri i mnogo dobri frajeri. Divni primerci srpske muškosti, koji rizikuju svoj život da zaštite slabije i ugrožene u ovom društvu. Muškarci u uniformama su uvek bili seksi, naročito pripadnici Žandarmerije.

Jugoslav Ćosić, novinar:

- Dobro je da je među policajcima tokom Parade ponosa bilo mnogo Beograđana, za razliku od nekih ranijih vremena. Oni više vole Beograd. Cenim i gandijevsko, skoro mazohističko trpljenje u napadu kamenicama.

Srđan Milivojević, poslanik DS:

- Čovek koji nosi policijsku uniformu i obeležja Republike Srbije predstavlja našu državu. Stotine ljudi u toj uniformi stradalo je braneći ovu zemlju na Kosovu, sukobljavajući se s kriminalcima i huliganima. Oni taj posao rade časno, profesionalno i odgovorno, braneći dostojanstvo zemlje i svoje profesije.

Negativne osobine

Milorad Veljović, direktor policije:

- Nemam šta da im zamerim, jer onu nekolicinu koja zloupotrebljava svoju profesiju i ne ubrajam u policajce.

Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde:

- Nažalost, mali broj policajaca često bruka svoju profesiju. Kad to kažem, mislim na mito i korupciju kojima su skloni neki saobraćajni policajci.

Bogoljub Arsenijević Maki, anarhista:

- Negativno je to što su se odazvali da štite paradu. Da se nisu odazvali, ne bi je ni bilo. Najzad, vreme je da misle i svojom glavom.

Zoran Anđelković Baki, član Glavnog odbora SPS:

- Policajcima ne zameram ništa. Zameram što se ne stvara predstava o policajcu kao komšiji koji brine o bezbednosti, pre svega, naše dece.

Predrag Azdejković, gej aktivista:

- Često vole da treniraju strogoću. Zaboravljaju da im je posao da štite i pomažu građanima Srbije, a ne da ih maltretiraju. To što imaju oružje i silu u svojim rukama, ne znači da smeju da budu bahati i da ne vode računa o proceduri. Treba da nauče da svoje privatno mišljenje ostave kod kuće kad su u uniformi.

Jugoslav Ćosić, novinar:

- Više od 100 povređenih policajaca. Imam utisak da nije postojala nikakva preventivna akcija.

Srđan Milivojević, poslanik DS:

- Hapšen sam i zatvaran 45 puta, ali nikad neću reći da je to uradila policija, već tadašnji režim. Zato nikad nisam sudski gonio policiju, već samo bivši režim.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.