DO SADA SMO OBEZBEDILI 1.150.000 VAKCINA, NIJEDNU IZ KOVAKS PROGRAMA Predsednik Vučić otkrio koliko je koštalo kinesko cepivo

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 12:42

"DO SADA SMO OBEZBEDILI 1.150.000 VAKCINA, NIJEDNU IZ KOVAKS PROGRAMA" Predsednik Vučić otkrio koliko je koštalo kinesko cepivo

Predsednik Vučić je naglasio da smo od Kine vakcinu dobili po ceni mnogo manjoj od njene pune cene

- Danas je teže nabaviti vakcinu protiv korone, nego nuklearno oružje - tim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao situaciju sa nabavkom cepiva, navodeći da je zabrinut po tom pitanju i da to ne krije. Dodao je i da smo dosad obezbedili 1.150 000 vakcina i da nijedna nije iz Kovaks programa.

- Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine - rekao je Vučić u Jutarnjem programu TV Prva.

Vučić je rekao da je Srbija u regionu ubedljivo prva po stopi vakacinacije na 100.000 ljudi, u Evropi četvrta, a deveta u svetu.

- Očekujemo da sutra budemo treći u Evropi, da prestignemo Dansku. Ispred nas su samo Malta i Velika Brritanija - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da se očekuje da danas bude vakcinisano 50.000 ljudi, budući da raste interesovanje za cepivo.

- To govori da se Srbija izuzetno odgovorno ponašala, da smo mudro vodili politiku, za zaštitu života ljudi. Svim vakcinama koje smo do sada uvezli spasili smo hiljade žvota ljudi - rekao je Vučić.

On je istakao i da je Srbija kinesku vakcinu platila mnogo manje od njene pune cene.

- Još u oktobru sam pisao Si Ðinpingu, molio ga i cena je drastično spuštena -rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.