DO SADA NEOBJAVLJENA FOTOGRAFIJA: Giška na krštenju, samo 4 sata kasnije su ga ubili! (FOTO)

Izvor: Press, 21.Sep.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO SADA NEOBJAVLJENA FOTOGRAFIJA: Giška na krštenju, samo 4 sata kasnije su ga ubili! (FOTO)

Đorđe Božović Giška ubijen je pre 26 godina, a sada se pojavila fotografija koja je nastala samo 4 sata ranije, dok je bio na krštenju.
Foto: Instagram
"Fotografija je nastala četiri sata pre Giškine smrti kada je krstio Zdravka Vuletića. Videvši da je tog dana došlo mnogo različite vojske sa raznim obeležjima, izašao je iz crkve i rekao: "Braćo, ja ću danas umreti!". Ubijen je s leđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u trenutku kada je podigao ruku i viknuo "Za mnom, braćo", navedeo je u objašnjenu ove objave. Posle godina provedenih po zatvorima širom Evrope, Đorđe Božović Giška se u tadašnju Jugoslaviju vratio pred početka rata. Nije se dvoumio oko toga treba li u rat ići, ili ga posmatrati. Srpstvo s kojim je, po kazivanju drugova iz mlađih dana, zarazio većinu u svom okruženju, bilo je na prvom mestu. Od trenutka kada je imenovan za komandanta Srpske garde vreme je provodio na frontu, dolazeći u Beograd tek kad je morao. Tako je bilo do 15. septembra 1991. kada je poginuo u blizini Gospića, pod neobičnim okolnostima.
Milena Božović, Giškina majka, kivna je na puno toga što je doživela posle smrti svog sina:
 - Ne dolazi mi niko od ovih s kojima je moj Đorđe bio blizak. Evo, pogledajte okolo, nikakvog obeležja u ovoj kući od Đorđevog boravka na ratištima nema. Sve su razvukli. Gledam kako svi pokušavaju da popularišu sebe, da se uzdignu preko Đorđevog imena. A da vam kažem - većina njih nije zasluživala da uđe u ovu kuću.
Pokrali su ga. Kako se ne nađe niko od tih ratnih drugova da nešto donese meni. Ja nemam ništa njegovo sa ratišta, sem ona dva ćebeta u kojima su ga doneli i krvave zastave s kojom su ga pokrili. I Sveto pismo. Njegovo. Najvrednije što mi je ostalo je oko 300, možda i 500 njegovih pisama od '84. godine", rekla je ranije njegova majka Njuzvik.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.