DO SAD NEOTKRIVENI DETALJI MASAKRA NA VRAČARU: Prve žrtve uspele da pobegnu do kafića, lekar otkrio šta se dešavalo kobnog jutra

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 21:26

DO SAD NEOTKRIVENI DETALJI MASAKRA NA VRAČARU: Prve žrtve uspele da pobegnu do kafića, lekar otkrio šta se dešavalo kobnog jutra

Aleksandar Stijačić, doktor Hitne pomoći koji je među prvima stigao na mesto masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", u potresnoj ispovesti opisao je šta je proživeo tog užasnog jutra.

Kako kaže dr Stijačića prvi momenti kada su ih pozvali bili su teskobni, ali je otkrio i detalje za koje se nije znalo u momentima kada je otkriveno da je došlo do masovne pucnjave.

Naime, on je prve žrtve sanirao van škole i to u kafiću iznad škole.

- Kada su nas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozvali, on je bio crveni poziv. Ja nisam znao o čemu se radi u prvim momentima. Kada smo došli do škole, ljudi su nas uputili u kafić da su tamo ranjeni dečak i devojčica. Ja ulazim unutra i vidim mladića koji ima prostrelnu ranu noge i devojka leži i kaže da ima prostrelnu ranu stomaka i ruke. Mi odmah saniramo njihove povrede, nakon čega ulazim u školu i zatičem ono što sam pričao - rekao je lekar u emisiji.

- U školi prvo leži muškarac, stariji, to je bio čuvar koji je poginuo. S desne strane je onaj sto gde su dve dežurne učenice. Jedna je na stolu, druga je dole na podu, i levo, pored klavira, još jedna devojčica. Znači, mrtvi, sigurno, jer vidite i znate, i imate iskustva i jasno vam je da su oni mrtvi - ispričao je doktor Stijačić.

Ovarate vrata i unutra je brdo tela devojčica i dečaka koji leže ubijeni i povređeni. Ja u tom momentu zovem dispečera i vičem hitno crveno najcrvenije i da dođu svi saniteti koja su na raspolaganju - rekao je dr Stijačić.

Koliko je prizor u razredu bio potresan svedoče doktorove reči da se nada da to niko nije snimio i da to nikad niko neće da vidi.

- To što sam ja video i moje kolege... Neki su prebledeli, uradili su posao i posle toga su sedeli i gledali belo negde. Posle 30 godina rada to da vidite, to nije normalno - rekao je doktor Stijačić.

- U tom trenutku kada smo mi ušli unutra prekršili smo pravilo i protokol, jer ne sme u trenutku dok nesreća nije obezbeđena. Niko nije razmišljao o tome - rekao je lekar.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.