DNV: Organizovana pomama zbog smene u RTV-u

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNV: Organizovana pomama zbog smene u RTV-u

Novi Sad -- Društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je "izvikana smena urednika RTV-a i imenovanje novog rukovodstva izazvala organizovanu i orkestriranu pomamu".

Iz DNV-a saopštavaju da se novoimenovanom uredničkom timu RTV-a, unapred i bez obrazloženja pripisuju predstojeći pad gledanosti i, kako stoji u saopštenju, "tobožnje, nasilno ugrožavanje slobode medija".

U tom novinarskom udruženju ističu da opravdano sumnjaju u iskrenost iskazane brige pojedinih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodno reprezentativnih novinarskih udruženja, za koja kažu da su glasnogovornici "kojekakvih nevladinih organizacija i njima pripadajućih udruženja građana".

"Pitamo se, odakle potiču ishitrene sumnje u sposobnost i stručnost novog rukovodstva Radio difuzne ustanove Vojvodine, tim pre što su imenovani rukovodioci ranije bili smenjeni sa uredničkih mesta zbog političkih okolnosti, bez obrazloženja i što je tada, mnogobrojnim, vrsnim novinarima onemogućen rad. Svojevrsno licemerstvo, koje izbija iz većine dosadašnjih saopštenja, nedvosmisleno ukazuje da je ovde samo reč o odbrani ovako i olako stečenih zvanja i dobro plaćenih pozicija", kaže se u saopštenju.

Iz DNV-a ističu da je lična ostrašćena pripadnost nekim novinarskim udruženjima išla na štetu opšteg javnog interesa, jer je, kako smatraju u tom udruženju, ta pripadnost poistovećena s pripadnošću određenim političkim strankama i finansijerima njihove delatnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DNV: Orkestrirana pomama zbog promena u RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2016

Društvo novinara Vojvodine (DNV) saopštilo je danas da nije nimalo iznenađeno "organizovanom i orkestriranom pomamom, izazvanom izvikanom" smenom dosadašnjeg uredničkog tima Radio-televizije Vojvodine i imenovanjem novog rukovodstva...Iz DNV saopštavaju da se novoimenovanom uredničkom timu RTV,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.