Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNS zna kako popuniti gradsku kasu

BANJALUKA - Demokratski narodni savez zna kako. Ova stranka ima plan kako popuniti gradsku kasu, te kako domaćinski raspolagati sredstvima. Rezultati će biti vidljivi već za 4 godine, kada bi godišnji budžetski okvir trebao dostići 160 miliona maraka.

Rekao je ovo nosilac liste kandidata ove stranke Budimir Balaban na javnoj tribini održanoj sinoć u parku Petar Kočić.

"Sa tih 160 miliona maraka, sa smanjenom adminsitracijom, koja je sada nagomilana, mi bi došli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do nekih 40-tak miliona maraka za investicije i vratili bi se na onaj procenat učešća budžeta od 30 posto koliko je bilo 2004. godine kada smo imali 21 milion za investicije a budžet je bio 60-tak miiona. Sada, i prošle 2015. godine, budžet je iznosio 116 miliona i svega sedam posto je bilo za investicije. A zašto? Nisu samo u pitanju krediti i kreditna zaduženja, u pitanju je administracija. Naime te 2004. godine imali smo 400 zaposlenih, a sada 780",  rekao je Budimir Balaban, nosilac liste DNS za Skupštinu grada Banjaluka.

Diana Radić, kandidat DNS za odbornika u Skupštini grada Banjaluka rekla je da su nedostatak vrtića, školskih objekata pa i infrastrukturni problemi su rješivi.

Dodaje da u Banjaluci, pa i u cijeloj Republici Srpskoj hitno moramo riješiti tri problema koji nas guše.

"To su korupcija, to je nedostatak odgovornosti i nezaposlenost. To su stvari koje moramo prioritetno rješavati. One moraju biti na vrhu liste prioriteta. Kada ih dovedemo pod kontrolu, onda sve druge probleme možemo puno lakše rješavati. Tada će biti mnogo lakše riješiti i probleme nedostajućih vrtića, škole, infrasturkture, grijanja, odnosno sve one stavke koje građani na lokalnom nivou navode kao svoje egzistencijalne probleme",  tvrdi Radićeva.

Javnoj tribini u parku Petar Kočić prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora stranke Nedeljko Čubrilović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.