DNR: Ušli smo u trag ubicama komandanta Givi

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: Ušli smo u trag ubicama komandanta Givi

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike ušle su u trag mogućim ubicama komandanta bataljona „Somali“ Mihaila Tolstiha, poznatog kao Givi.

To je saopštio zamenik komandanta Operativne komande DNR Eduard Basurin.

Tolstih je poginuo 8. februara u predgrađu Donjecka. U DNR su ovo ubistvo okarakterisali kao „nastavak terorističkog rata, koji je kijevska vlast počela protiv žitelja Donbasa“. Istraga razmatra nekoliko verzija ubistva.

„Već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo ušli u trag zločincima i odgovorno saopštavamo da će svaki od njih biti kažnjen kako zaslužuje“, rekao je Basurin novinarima.

On je dodao da informacija iz medija o tome da su u ubistvo Tolstiha umešani njegovi podređeni saradnici, koju je, navodno, proširio ustanik iz bataljona „Somali“ Igor Miljcev, predstavlja novi spin ukrajinskih specijalnih službi.

„Mi smo već dokazali da je stranicu Miljceva, navodno vojnika bataljona ’Somali‘, hakovala ukrajinska služba bezbednosti… Važnije od svega toga je, međutim, to što je upravo Služba za bezbednost spinovala ove informacije kako bi podlo otklonila sumnju da je ona umešana u teroristički čin“, dodao je Basurin.

Predstavnici bataljona „Somali“ saopštili su ranije da na njihovim spiskovima nikada nije bio upisan borac po imenu Igor Miljcev, a u pravosudnim organima DNR negirali su umešanost ustanika i Givijevo ubistvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.