Izvor: Southeast European Times, 13.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK test potvrdio identitet odbeglog ratnog zločinca Župljanina

13/06/2008

BEOGRAD, Srbija -- Okružni sud u Beogradu saopštio je u četvrtak (12. juna) da je DNK test potvrdio da su vlasti u sredu, nedaleko od prestonice, uhapsile odbeglog ratnog zločinca Stojana Župljanina. Osumnjičeni je prvo tvrdio da je neko drugi. Srpske vlasti će ga verovatno za nekoliko dana izručiti Međunarodnom tribunalu za ratne zločine u Hagu. Bivši šef policije Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, Župljanin se suočava sa optužbama za etničko čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Muslimana i Hrvata tokom sukoba 1992-1995.

U saopštenju od četvrtka, glavni tužilac tribunala Serž Bramerc pozdravio je Župljaninovo hapšenje i pozvao na hapšenje i drugih begunaca visokog profila -- lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, njegovog vojnog komandanta Ratka Mladića i bivšeg lidera hrvatskih Srba Gorana Hadžića. (Blic - 13/06/08; RTS, Tanjug, B92 - 12/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.