DNK test očinstva uskoro na tržištu

Izvor: Blic, 17.Jul.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK test očinstva uskoro na tržištu

Očevi koji sumnjaju da je dete njihovo moći će da sami ispitaju svoje sumnje za svega 30 funti u apotekama. Na britanskom tržištu uskoro će se pojaviti DNK test očinstva, piše "Telegraf".

Test sadrži tri paketa sa po dva štapića za uzimanje uzorka DNK iz usta nesigurnog oca i deteta.

Uzorci će potom biti poslati proizvođaču, koji će rezultate dostavljati direktno svojim mušterijama.

Test očinstva prvo će se pojaviti na britanskom tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ponudiće ga kompanija "Internešenel Bajosajensiz" iz Edinbridža.

Predstavnici firme rekli su da očekuju veliku potražnju za ovim testom, s obzirom na iskustva u Americi.

Jan Mikins, izvršni direktor "Internešenel Bajosajensiza", rekao je da je skoro polovina testova sprovedenih u SAD pokazala da mušterija nije biološki otac.

Iako će se test prodavati za svega 30 funti, potrebno je platiti i dodatnih 119 za troškove laboratorije, preneo je "Telegraf". Testovi očinstva već su dostupni kupcima preko interneta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.