Izvor: B92, 06.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DJUKANOVIC NEMA PODRSKU ZA REFERENDUM"

Podgorica -- Predsednik Narodne stranke Dragan Soc izjavio je da, na osnovu izvestaja OEBS o novom predlogu zakona o referendumu, aktuelna crnogorska vlast i predsednik Milo Djukanovic nemaju podrsku medjunarodne zajednice za odrzavanje referenduma o nezavisnosti Crne Gore. "U izvestaju OEBS istice se da je on korak unazad u odnosu na postojeci Zakon o refrendumu", rekao je Soc na konferenciji za novinare.

On je ocenio da OEBS svojim izvestajem ostaje na tragu stavova koje su iskazale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i EU, a koji glasi demokratska Crna Gora u demokratskoj SRJ. Prema njegovim recima, za politicki pismene ljude to je poruka da referendum nema podrsku medjunarodne zajednice. Soc istice da je referendum u Crnoj Gori moguc samo ako referendumski proces prihvate svi, da organizator referenduma vodi racuna o stabilnosti i Crne Gore i regiona u celini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.