Izvor: B92, 01.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJUKANOVIC CESTITAO NOVU GODINU GRADJANIMA CRNE GORE

Crnogorski predsjednik Milo Djukanovic cestitao je svim gradjanima Crne Gore "srecnu Novu 2001. godinu i u njoj srecnu novu Crnu Goru", prenosi Srna. "Nasa sansa je Crna Gora i ovo vrijeme koje zivimo. Pozelimo zato svi u ovoj noci srecniju, savremenu Crnu Goru i stvorimo novu Crnu Goru kakvu zasluzujemo - zemlju postovanja i blagostanja, uvijek bratsku Srbiji" - rekao je Djukanovic u nedelju uvece u tradicionalnom obracanju gradjanima.

On je naglasio da je Crna Gora krenula na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put koji mnogo obecava, koji nije lak i na kome gradjani Crne Gore i aktulena vlast "nemaju pravo na gresku". "U nastupajucoj godini imacemo sansu da duboko promislimo kako krenuti u novo i bolje.Ucinimo svi zajedno da sto prije osjetimo blagodeti koje daruju mir sloga i medjusobno postovanje" - istakao je Djukanovic.

Prema njegovim rijecima, radi se o "pravu na odlucivanje o vlastitoj sudbini, o pravu na izbor sopstvenog puta i o nacinu da se do tog prava dodje na civilizovan i demokratski nacin".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.