Izvor: B92, 08.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: UMORAN SAMOD TAKTIZIRANJA CRNE GORE

Srpski premijer Zoran Djindjic izjavio je da resenje odnosa Srbije i Crne Gore mora da bude pronadjeno do kraja godine.

'Do kraja godine treba to da resimo i ni dana duze. Znaci, ili ce ta drzava biti postavljena na normalnim temeljima, da se ne bavimo svaki dan njome ili cemo se razici na civilizovan nacin. Mislim da ne treba vise da budemo taoci ni jednog ni drugog dela Crne Gore. Mi sad treba da trazimo referendum u Crnoj Gori. Neka se oni izjasne za kakvu su drzavu, a mi cemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda da sednemo i na osnovu tog izjasnjavanja da nadjemo resenje. Milo Djukanovic je trazio referendum godinama, Liberalna stranka trazi referendum godinama, ako SNP trazi to izjasnjavanje, onda, znaci, vecina je za referendum. I mi ga, evo, sada, predlazemo, i kazemo: dacemo vam jedan predlog ustavnog uredjenja zajednicke drzave kako mi to vidimo, i dajte, izjasnite se o tome, ali u naredna dva-tri meseca. A ja sam vec to negde rekao, umoran sam vise od taktiziranja od strane Crne Gore', rekao je Djindjic u emisiji 'Nije srpski cutati', na BK Televiziji, a prenosi Radio B92.

Djindjic nije iskljucio mogucnost da Srbija i Crna Gora dogovore osamostaljivanje. U tom slucaju, kaze predsednik srpske vlade, najpre bi doslo do razgranicenja dve republike, a onda do pregovora o eventualnoj zajednici ma kakvog oblika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.