Izvor: B92, 17.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: RUSIJA CE NAS PODRZATI U PARISKOM KLUBU

Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u nedelju je u Palati federacije razgovarao i premijer Srbije Zoran Djindjic. On je novinarima rekao da su razgovori sa ruskom delegacijom bili uspesni i naglasio da se uglavnom razgovaralo o ekonomskim temama: 'Dobili smo obecanje predsednika Putina da ce ce predstavnik Rusije u Pariskom klubu podrzati nas zahtev za napuljskim uslovima za programiranje nasih dugova. Dobili smo obecanje da ce obim isporuke gasa ostati konstantan, a da cemo se, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlicitim modelima, dogovarati o nacinu regulisanja nasih dugovanja koja nastaju po toj osnovi. Mi smo izlozili probleme koje imamo, trazili smo razumevanje za dinamiku placanja i za nacin placanja. Nismo trazili nikakvu privilegiju u pogledu cene. Mi kao Vlada zastupamo stav da sve sto se potrosi trebada bude placeno i da niko nema razloga da placa nase racune. Dogovorili smo se i sa ministrom Dandukovim da do prve nedelje jula u ruskoj Dumi bude ratifikovan sporazum o ukidanju carina na relaciji Jugoslavija-Rusija, da taj sporazum bude ratifikovan i u Saveznoj skupstini, da posle toga jos jednomnase komisije utvrde koji sve proizvodi treba da budu jos dodati', rekao je Djindjic, prenosi B92.

Zoran Djindjic je rekao i da sa predsednikom Rusije nije razgovarao o Haskom tribunalu, jer su to, kako je naveo, unutrasnje stvari nase zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.