Izvor: B92, 13.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: PROMENA ZAKONA PRE PROMENE USTAVA

U Novom Sadu je u utorak odrzan sastanak clanova Vlade Srbije i Izvrsnog veca Vojvodine o uredjenju odnosa izmedju republike i pokrajine. Premijer Zoran Djindjic je u Somboru izjavio da je promena Ustava previse komplikovan i nepotreban korak u ovom trenutku i pojasnio: "Moramo da krenemo u promene zakona, pre svega u ekonomskoj oblasti pre nego sto promenimo Ustav. Sigurno je da nam je potreban demokratski Ustav - ali moramo da uhvatimo ovu sansu koju imamo sad, pa ko zna kad, da bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenili zakone koji su smetnja", kaze Djindjic, javlja Radio B92.

Predsednik vlade Srbije Zoran Djindjic je tokom boravka u Subotici, upitan od strane novinara kakav je njegov stav prema autonomiji Vojvodine, odgovorio sledecim recima: 'Mi zelimo da otvorimo to pitanje, da kazemo da je na dnevnom redu pitanje decentralizacije vlasti u Srbiji, da pokazemo da je to deo naseg izbornog programa. Velika decentralizacija podrazumeva izuzetnu standardizaciju usluga i kontrole i demokratskih procedura da ne bi od lokalnog nosioca odluka zavisila sudbina ljudi koji tu zive. Mi jos uvek u Srbiji nemamo, posle mesec dana funkcionisanja vlade, sistem demokratske kontrole i standardizacije usluga, ali bi bilo jako pogresno da kazemo -cekacemo neka bolja vremena. Moramo odmah da krenemo', rekao je Djindjic, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.