Izvor: B92, 25.Mar.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: PRECUTNA SAGLASNOST DA SE MILOSEVICU SUDI U SRJ

Premijer Srbije Zoran Djindjic izrazio je uverenje da postoji precutna saglasnost relevantnih medjunarodnih organizacija da bivsem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Milosevicu bude sudjeno najpre u Jugoslaviji. "Kroz Milosevicevu politicku funkciju prelama se citava nasa tragedija u poslednjih 10 do 12 godina. Mislim da nasa javnost zasluzuje da se kroz taj postupak tih deset godina rekonstruise", rekao je Djindjic. Kako prenosi Radio B92, on je dodao i da bi se sudjenjem Milosevicu u Jugoslaviji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moglo videti "koji su zlocini i kako je izgledala ta kriminalna organizacija koja je te zlocine naredjivala i sprovodila".

On je rekao da "smo u Stejt Dipartmentu dobili prelaznu ocenu, fali jos i da se u Kongresu i Senatu formira jedna kriticna masa koja ce pozitivno da daje izvestaje". Djindjic je rekao da je, "vec formirana jedna kriticna masa koja ima negativan izvestaj o nama", ali je dodao da sa optizmizmom gleda na 31. mart jer "sve drugo osim jednog pozitivnog stava SAD bi bilo jako lose i za region, i za nasu zemlju, i u krajnjem slucaju, za reformsku politiku koju demokratske zemlje podrzavaju na celom Balkanu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.