Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: ODGOVORNOST ZA SVE - DA, IZVINJENJA - NE

Bor -- Povodom najave predsednika Komiteta americkog Senata Dzozefa Bajdena, da ce pomoc americke vlade Srbiji biti uslovljena javnim izvinjenjem jugoslovenskih i srpskih vlasti, Djindjic je tokom posete Boru rekao da se "nikome nece izvinavati" i da se "za zlocine koji su pocinjeni nad Srbima i drugima terba uspostaviti licna odgovornost".

"Ako trazimo odgovornost za Srbe koji su cinili zlocine, zelim krivicnu odgovornost i za one koji su to cinili iz redova Albanaca, Muslimana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hrvata", kazao je republicki premijer. Djindjic je najavio da ce u narednih mesec dana zapoceti kampanju koja ce imati za cilj da ubedi clanove americkog Kongresa "da se Srbiji i Jugoslaviji izglasa status najpovlascenije nacije u trgovini".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.