Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: OBRADOVIC OBECAO DA CE PODNETI OSTAVKU

Premijer Srbije, Zoran Djindjic, izjavio je za Radio B92 da je na sednici Kolegijuma Vlade raspravljano o statusu Vuka Obradovica, i naveo da je aktuelni celnik Socijaldemokratije obecao da ce u sredu, a najkasnije do petka, podneti ostavku na svoju drzavnu funkciju. 'Gospodin Viuk Obradovic je rekao da ce da podnese ostavku, da ne smatra da je odgovoran za to sto mu se stavlja na teret, ali da razume poziciju u kojoj se nalazi vlada. U petak bi trebalo da imamo Predsednistvo DOS-a, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se Kostunica i Svilanovic vrate sa putovanja, i tada cemo da razgovaramo i o tom, i o nekim drugim problemima, i da ce tada Predsednistvo DOS-a imati neki stav za javnost', rekao je Djindjic.

Djindjic je dodao da je Vuk Obradovic pred clanovima Kolegijuma demantovao da je doveo u vezu njega i ministra policije Dusana Mihajlovica sa iniciranjem afere.

Ministar pravde Srbije, Vladan Batic, na konferenciji za novinare povodom sto dana rada republicke Vlade, bio je jos direktniji od premijera Djindjica: 'Postoje dva puta - ili ostavka ili razresenje. Odluka ce biti doneta na Predsednistvu DOS-a, ako do tog termina, najverovatnije u petak, Obradovic ne ostane pri onome sto je decidirano rekao na Kolegijumu republicke vlade'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.