Izvor: B92, 27.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: NOVA VLADA IMACE 5 MINISTARSTAVA MANJE

Kandidat za mandatara Vlade Srbije Zoran Djindjic rekao je u sredu da ce njegov kabinet imati 5 do 7 potpredsednika, ali i 4 do 5 ministarstva manje nego do sada. "Bice ukinuta ministarstva informisanja, lokalne samouprave, za brigu o porodici, Srbe izvan Srbije, a ostace ministarstva kulture i vera", rekao je Djindjic novinarima u Beogradu, pre pocetka sednice jugoslovenskog parlamenta. Nov ministar vera mogao bi da bude Voja Milovanovic, kao je nestranacka licnost. "Milovanovic je predlozen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom mog razgovora u Patrijarsiji u utorak i ako oni ostanu na tom predlogu mi smo voljni da ga prihvatimo", rekao je Djindjic.

Djindjic je ponovio da ce sastav nove Vlade Srbije biti poznat do 1. januara i izrazio ocekivanje da ce konstitutivna sednica republickog parlamenta biti odrzana 5. januara. "Predsednik Srbije Milan Milutinovic je rekao da ce 6. januara pozvati poslanicke grupe i odrediti mandatara", istakao je Djindjic i dodao da bi 10. januara mogla biti odrzana nova skupstinska sednica na kojoj bi bila izabrana Vlada. Djindjic je istakao da ga je Milutinovic pozvao i cestitao mu rezultate DOS i pitao sta se od njega ocekuje. "Milutinovic je potpuno saglasan da u skladu s politickom realnoscu potpuno ispuni svoju ulogu", rekao je Djindjic i dodao da Milutinovicevo pravo predlaganja mandatara nije izvorno, vec mandatara predlaze najveci poslanicki klub.

Djindjic je rekao da ne vidi da neko iz Srbije vrsi pritisak na Crnu Goru i gura je radikalne poteze i ocenio da Podgorica slobodno obavlja sve poslove i da su njeni zahtevi na Vrhovnom savetu odbrane usvojeni. Prema njegovim recima, 7. bataljon je sveden na deset odsto i sigurno ce biti rasformiran, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.