Izvor: B92, 13.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: MINIMUM - DRZAVA KAO JEDAN PRAVNI SUBJEKAT

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je da minimum ispod koga Srbija ne moze ici u pregovorima sa Vladom Crne Gore o preuredjenju odnosa u SRJ jeste postojanje zajednicke drzave kao jednog pravnog subjekta, javlja SRNA. "O svemu drugom mozemo diskutovati. Uostalom, u platformi predsjednika Jugoslavije Vojislava Kostunice nalaze se predlozi o kojima treba da se razgovara" - naglasio je DJindjic u izjavi za beogradski "Blic" dodavsi da nije tacna prica prema kojoj platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Crne Gore podrazumeva zajednicku drzavu.

Djindjic smatra da Crna Gora mora jasno definisati da li je za jednu drzavu ili ne, a da pitanje na referendumu treba da glasi - "Da li ste za nezavisnu Crnu Goru?", bez pominjanja bilo kakvih saveza. Odgovarajuci na pitanje zasto juce nije odrzan sastanak Predsednistva DOS-a, na kome je trebalo da se raspravlja o platformi koju je ponudio jugoslovenski predsjednik Vojislav Kostunica, Djindjic je rekao da neke stranke clanice DOS-a imaju svoje predloge o uredjenju odnosa u federaciji, pa je zbog toga sastanak odlozen za nedjelju. On je podsetio da predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic u ponedjeljak treba da doputuje u Beograd kako bi se razgovaralo o dvema platformama, ali i zajednickoj strategiji o uredjenju odnosa u federaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.