Izvor: B92, 28.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: KANDIDAT OPOZICIJE ZA PET DANA

Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je da ce se opozicija u Srbiji "u narednih, najvise pet dana dogovoriti se o listama, kvotama, ali i zajednickom predsednickom kandidatu za predstojece septembarske izbore". On je za dnevne "Nezavisne novine" rekao da ce prioritet izborne kampanje opozicije biti "saopstavanje imena kandidata, uspesna kontrola na birackim mestima, da nas je rezim osiromasio i pokrao i da pobeda opozicije donosi bolji zivot Srbiji".

U Demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranci kazu da su jos ranije otpoceli kampanju i borbu za kontrolu izbora na lokalnom nivou. Ovo je na konferenciji za novinare rekao potpredsednik te stranke Boris Tadic, javlja B2-92. Jedna od akcija koje su u toku je provera birackih spiskova. Potpredsednik DS-a rekao je da je obuka kontrolora zapoceta u DS-u. "Sve akcije koje politicki znace tehnicku podrsku pravilnom izvodjenju ovih izbora zapocete su u DS-u, u Savezu za promene i u udruzenoj opoziciji. Druge opozicione stranke ce se uliti u kampanju udruzene opozicije, svaka na svoj nacin. Izvrsicemo centralnu koordinaciju kampanje i to ce biti predmet razgovora narednih pet dana. Ima mnogo bitnih pitanja, na primer, potrebno je da pokrijemo 9.000 birackih mesta, potrebno je da imamo oko 20.000, a mozda i 30.000 kontrolora. Bice neophodno obratiti 40.000 zapisnika jer imamo razne izbore", izjavio je Tadic.

Pozivajuci se na izvor blizak vrhu SPO-a, banjalucki list "Nezavisne novine" navodi da ce najvise za dve nedelje Vuk Draskovic doci u Beograd i da ce sastanak Predsednistva, a mozda i Glavnog odbora ove stranke, biti odrzan za neki dan u Budvi, prenosi Fonet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.