Izvor: B92, 14.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: JOS NE IDEM U MAJDANPEK

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je u cetvrtak uvece da nece u petak posetiti Majdanpek kako bi umirio protest rudara koji je eskalirao nakon najave Vladinih predstavnika da ce vise od polovine zaposlenih u rudniku bakra ostati bez posla. Kako Radio B92 nezvanicno saznaje, Djindjic ce u Majdanpek otputovati u sredu.

"Planirano je da tamo odemo sledeceg vikenda, ne sutra ili prekosutra.

Bor i Majdanpek su inace planirani, mislili smo da tamo odrzimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sednicu Vlade, ali nemamo nikakva kratkorocna resenja jer to je region koji je decenijama zavisio samo od rude a ta ruda je sada iscrpljena", izjavio je Djindjic agenciji Beta. Premijer Djindjic je istakao da primena policijske represije protiv rudara u Majdanpeku "ne dolazi u obzir".

"To bi bilo neumesno. Ti ljudi su zrtve jednog ekonomskog razvoja koji je tamo baziran samo na rudi, a ruda je iscrpljena. Ima sanse za taj Majdanpek. Treba 30 miliona dolara da se ulozi da se nadje nova ruda, taj proces bi trajao godinu dana, a posle toga bi rude bilo jos 12 godina, ali to nije definitivno resenje. Vec sada moramo da razmisljamo da tamo rude nece biti", rekao je Djindjic. Prema njegovim recima, zaposlene u Majdanpeku treba prekvalifikovati, ali nije moguce u roku od nekoliko meseci u tom gradu otvoriti neka nova radna mesta. Djindjic je dodao da ce u petak u Majdanpek, ako bude bilo potrebno, "otici neki ministar".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.