Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJINDJIC: IZVRSICEMO BLAGI PRITISAK NA SAD

Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u sredu da ce medjunarodna donatorska konferencija za Jugoslaviju biti odrzana, ali i izrazio bojazan da bi odluka SAD da uskrate podrsku konferenciji zbog nedovoljne saradnje jugoslovenskih vlasti sa Haskim sudom mogla imati vrlo negativne erfekte. 'Imacemo problem ako SAD ne budu prisutne na donatorskoj konferenciji, ili ako budu prisutne samo kao pasivni posmatraci koji nece uzeti aktivnu ulogu. Pokusacemo u narednih dve, tri nedelje taj problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da resimo tako sto cemo da stupimo u kontakt sa onim centrima odlucivanja koji mogu da promene tu odluku, i da preko nasih evropskih prijatelja pokusamo da izvrsimo blagi pritisak na administraciju da shvati da je ova donatorska konferencija vise simbol podrske reformskim projektima u Srbiji, a manje pitanje kolicine novca koja ce tu da bude skupljena, mada je i to bitno', rekao je Djindjic, prenosi Radio B92.

Komentarisuci zahteve haskog tuzioca Karle Del Ponte za utvrdjivanje datuma kada ce Slobodan Milosevic biti prebacen u Hag, Djindjic je rekao da takvim nastupima del Ponte zeli da svom tuzilastvu da tezinu."S druge strane mi imamo i prioritete i limite. Ja razumem Karlu del Ponte, a nadam se da i ona razume nas", rekao je Djindjic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.