Izvor: B92, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJELIC: ODLUKA USTAVNOG SUDA JE SKANDALOZNA

Beograd -- Trgovinski sud u Beogradu u petak je odbacio zalbu "Astra banke" na resenje NBJ o otvaranju postupka stecaja nad tom bankom.

Republicki ministar finansija Bozidar Djelic pozdravio je ovu odluku, ocenivsi da je prethodna odluka Saveznog suda kojom je bio ponisten stecaj "Astra banke" skandalozna. "Shvatam guvernera Dinkica, jednostavno, odluka saveznog suda je neverovatna. Ako je sledimo, to bi znacilo da neko ko krsi zakon sme da nastavi da radi ukoliko obavestava centralnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banku. Da, ja sam ukrao novac, ja nemam novac koji kazem da imam, ali posto sam vas obavestio, molim vas, omogucite mi da nastavim da radim. Pa gde mi zivimo, sta mi ovde radimo, o semu mi ovde pricamo?!

I ne samo to, savezni sud je ponovo usao u celishodnost nekih odluka.

Nije na njima da odlucuju i da zloupotrebljavaju svoje pozicije, da sebe postavljaju kao centralnu monetarnu vlast. Ona vec postoji, to je NBJ.

Sama odluka Ustavnog suda za mene je neshvatljiva, a da ne govorimo o nacinu na koji je ona posle toga sprovedena, po ultra hitnom postupku, a onda kada je trebalo ona pravilna odluka NBJ o stecaju 'Astra banke' da se sprovede, odjednom se kurir izgubio, odjedanput ga je neko pozvao sa pola puta, odjedanput je neko skinuo oglas sa tabele. To je skandal", rekao je Djelic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.