Izvor: B92, 12.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJELIC: NIJE BILO POPUSTANJA, NADJEN JE ZAJEDNICKI JEZIK

U ime Vlade Srbije, sa taksistima je pregovarao ministar finansija Bozidar Djelic. Na pitanje hoce li vlada ubuduce popustati svima koji izraze protest zbog novog Zakona o porezima, Djelic u izjavi za Radio B92 tvrdi da vlada 'nije popustala taksistima', vec da je nadjen 'zajednicki jezik'. 'U stvari, mislim da je pre svega u svemu ovome bilo nerazumevanja. Zao mi je sto je doslo do strajka, koji je, po meni bio bespredmetan, kao sto mislim da su se svi slozili posle tog dogadjaja. Jednostavno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono sto smo se dogovorili pre tri nedelje i ovo sto smo dogovorili sinoc, to je samo produzetak programa regulisanja dugovanja koji je Vlada Republike Srbije usvojila pre dve nedelje. To je samo sprovodjenje tog progama. To ne mozemo da vidimo kao neko popustanje, nego razjasnjavanje i ulazak u detalje toga sta ce se desavati sa jednom profesijom kao sto su taksi vozaci', rekao je Djelic.

Na primedbu da se ipak stice utisak da je vlada pod pritiskom blokade grada popustila, i da se moze desiti da i svi ostali nezadovoljni porezima, poput taksista, na ulici potraze resenje za svoje zahteve, Djelic ocenjuje da je to 'uvek rizik u nasem drustvu'. 'Naravno, svi mogu da ustanu na noge i nesto da pokusavaju na taj nacin, ali naprotiv, mislim da ovo sto se desilo sa taksistima pokazuje da blokiranje grada ne omogucava da se dobije neka privilegovana pozicija prema nekim drugim grupama. Videcete, u tom aranzmanu nema nicega cime se taksistima daje neka specijalna privilegovana pozicija, vec se, kao i za druge kategorije, uvazava njihova teska pozicija, i nista vise', zakljucio je Djelic u izjavi Radiju B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.