DJB isključio tri poslanika - ovo je pokušaj puča

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB isključio tri poslanika - "ovo je pokušaj puča"

Beograd -- Glavni odbor Pokreta "Dosta je bilo" isključio je iz pokreta svoje poslanike u Skupštini Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Đurića.

Kako se navodi, oni su isključeni zbog "kršenja Statuta, vrednosti i principa" DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja "stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije".

U saopštenju DJB se navodi da je iz pokreta isključena i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takođe "zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB".

Kako se navodi, od predsedničkih izbora u ĐB se pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića "u njegovom planu promene Ustava" i odnosu prema Evropskoj uniji "koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji", kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama "bivše vlasti" koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava "u kojima rade isto ono što i SNS".

DJB je naveo da svima isključenima "želi sve najbolje", a da "samo od njihovog moralnog shvatanja" zavisi da li će svoje poslaničke i odborničke mandate vratiti tom pokretu.

Jedan od isključenih poslanika Vladimir Đurić nakon toga je izjavio da je u DJB "izvršen puč".

Djurić je agenciji Beta rekao da niko nikoga ne može isključiti iz DJB, jer DJB nema status pravnog lica.

On je rekao da je problem nastao zbog toga što su isključeni članovi tražili uvid u dokumenta neuspešne registracije stranke.

"Izbačeni nisu odustali od politike DJB", rekao je Djurić i dodao da su od politike DJB na osnovu koje su ušli u parlament, odustali u stvari "pučisti", što je dokazano rezultatima na predsedničkim i beogradskim izborima.

Prema njegovim rečima, predsednik DJB u ostavci Saša Radulović se uplašio protivkandidata na stranačkim izborima.

Djurić je kazao da su iz stranke "eliminisani putem WhatsApp četa" i da očekuje "rascep" i po drugim odborima, kao i da će u zavisnosti od toga kako će se odvijati situacija, isključeni poslanici odlučiti o daljem nastupu u parlamentu i uopšte.

I Nenad Božić je izjavio da je u toku "puč" Saše Radulovića.

"Predsednik DJB u ostavci, Radulović, upravo vrši puč kojim želi da eliminiše članove koji mu mogu biti konkurencija na stranačkim izborima. Odluke ne važe jer ne poštuju Statut koji inače nije po zakonu", napisao je Božić na tviter nalogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.