DJB: Srbiji potrebna velika decentralizacija izvršne vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 13:54

DJB: Srbiji potrebna velika decentralizacija izvršne vlasti

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Srbiji potrebna "velika decentralizacija" izvršne vlasti i vraćanje izvornih poreskih prihoda na lokalni nivo.

Radulović je kazao da Srbija treba ima jednu zakonodavnu i sudsku vlast, jednu vojsku i spoljnu politiku ali da kada se dođe do nivoa izvršne vlasti, postoji prostor za veliku decentralizaciju.

"Srbiji ne treba razbijanje sudske i zakonodavne već izvršne vlasti, izvorni poreski prihodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da budu vraćeni na lokal tako da budžeti za poljoprivredu na lokalnom nivou budu veliki a da budžet Ministarstva poljoprivrede služi za strateške projekte", kazao je Radulović novinarima u Skupštini Srbije.

Ocenio je da je potrebna i promena izbornog sistema u Srbiji koji po njegovim rečima treba da bude mešoviti većinsko-proporcionalni sistem kao što je bio slučaj u Vojvodini i smanjenje broja poslanika i odbornika.

"Sadašnji napadi na poslanike su pokušaji urušavanja sistema u kom je narod suveren i u kom se izvršna vlast boji i sluša građane i zakonodavnu vlast", naveo je lider DJB.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.