Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Saša Radulović ne duguje nijedan dolar za porez

Pokret Dosta je Bilo saopštio je danas da Saša Radulović ne duguje ni jedan dolar američkoj državi i poreznicima, kao što ne duguje ni jednoj drugoj poreskoj službi na svetu.

Sve drugačije informacije najoštrije demantujemo, navodi se u saopštenju Pokreta DJB, povodom teksta na portalu Dojče vele.

"Portal Dojče vele objavio je danas netačnu informaciju da Saša Radulović u Americi duguje porez u visini od 1.069.670 dolara i pozvao se na faksimil nekog dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za koji verujemo da je ili greška ili nameran falsifikat. Radimo na tome da u poreskoj službi SAD ovo razjasnimo. Obavestićemo javnost o tome", navodi se u saopštenju.

Dojče vele: Radulović dužžan milion dolara za porez u SAD

Kako se ističe, Saša Radulović se vratio iz SAD u Kanadu krajem 2001. godine, a na dokumentu na koji se poziva Dojče vele, stoji da je porez od preko milion dolara razrezan 2003. godine za prihod ostvaren 2002. godine, a da je godinu dana kasnije 2004.godine razrezan i porez od preko 30.000 dolara.

"Ovo je samo po sebi nelogično, jer da bi porez bio razrezan u SAD, neophodan uslov je da se ostvari prihod u SAD i to u visini od 2,5 miliona dolara. Saša Radulović na žalost nije ostvario ni približno toliki prihod u 2002. godini, niti u bilo kojoj drugoj godini, nije državljanin SAD i nije poreski obveznik SAD, niti je živeo ili boravio u SAD posle 2001. godine. Dok je živeo i radio u Americi, jedini prihodi su mu bili zarada u firmi u kojoj je bio zaposlen i za sve te prihode su uredno podnošene poreske prijave i plaćen porez", navodi Dosta je bilo..

Ističi i da su, u priči koju je objavio Dojče vele, prvi put videli dokument o poreskom dugu i u narednom periodu ćemo razjasniti o čemu se radi, a dosadašnje pisanje mandatarovih blatoida na tu temu nismo uzimali za ozbiljno.

"Saša Radulović se zaista vratio u Srbiju zato što su deca zaboravila srpski jezik i sve insinuacije i konstrukcije da postoje neki drugi razlozi su potpuna neistina. Neprijatno smo iznenađeni činjenicom da, inače respektabilni medij, neprofesionalno objavljuje navodno “ekskluzivnu” priču, a da prethodno nije pribavio komentar Saše Radulovića, jer osnovni profesionalni standardi nalažu da se pita druga strana. Par dana smo se dogovarali za intervju za Dojče vele, ali nam ni jednom jedinom rečju nisu napomenuli temu, a nisu ni sačekali odgovor. Pravni tim pokreta Dosta je bilo radi na tužbi zbog ovakvog teksta Dojče velea", piše u saopštenju Pokreta Dosta je bilo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saša Radulović u SAD za porez duguje milion dolara, DJB negira

Izvor: Beta, 05.Avg.2016

Saša Radulović, lider Pokreta "Dosta je bilo" i poslanik u Skupštini Srbije, u SAD duguje više od milion dolara za porez, objavio je danas nemački Dojče vele (DW).Saša Radulović je, medjutim, to negirao i u dopisu Pokreta Dosta je bilo dostavljenom agenciji Beta navodi se da Radulović "ne duguje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.