Izvor: B92, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJAKOVICKA GRUPA OSUDJENA NA UKUPNO 1618 GODINA ZATVORA

Pecki okruzni sud, koji je zasedao u Nisu, danas je 141 Albanca, takozvanu Djakovicku grupu, osudio na zatvorske kazne od sedam do 13 godina, ukupno na 1.618 godina. Na po 13 godina osudjeno je 49 Albanaca, na po 12 godina osudjen je 51 okrivljeni, na po 10 godina 20, na po devet godina 11 i na po sedam godina 10 clanova Djakovicke grupe. Na po sedam godina osudjena su i dva maloletnika koji ce kazne izdrzavati u maloletnickom zatvoru. Predsednik sudskog veca Goran Petronijevic rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su "okrivljeni kao pripadnici teroristicke organizacije OVK u aprilu i prvoj polovini maja 1999. u zapadnom delu DJakovice, poznatom kao Cabrat, organizovali i izvrsili vise teroristickih napada na pripadnike MUP Srbije i Vojske Jugoslavije, u kojima su zivot izgubili dva pripadnika VJ i jedan policajac, dok je deset lica teze i lakse povredjeno".

Oko 10 hiljada Albanaca protestovalo je danas u Djakovici protiv presuda koje je sud u Nisu izrekao takozvanoj "Djakovickoj grupi". Kako javlja Beta, medju demonstrantima je bilo i stotinak maloletne dece osudjenih, a na danasnjem skupu je najavljeno da ce ovih dana biti odrzane i masovne demonstracije protiv kazni izrecenih Albancima, ali nije precizirano gde ce one biti odrzane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.