DIZAJN ZA NOVU ERU

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIZAJN ZA NOVU ERU

Izvajana silueta kupea, pogon 4 dž 4, aktivna šasija i seda motora, crveno osvetljenje i sofisticirana tehnologija odlikuju nove „Opelove“ modele

RASELHAJM - Naslednik čuvene „opel vektre“ stiže u julu. Zove se „insignija“. Novo ime automobila za novu eru i nove ambicije. Sa originalnim dizajnom i sofisticiranom tehnologijom, „insignija“ pravi iskorak ka podmlađivanju brenda. Stil novog 4,83 metra dugačkog petoseda jasno izražava „Opelovu“ strategiju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se napredna tehnologija i privlačan dizajn učine pristupačnim.

Sa oblikom koji je dosad bio rezervisan za raskošne kupee, „insignija“ se hvali moćnom siluetom. Na rešetki hladnjaka stoji novi „Opelov“ amblem. Prednji deo s potpisom u vidu „krila“ i bočna kontura u vidu „oštrice“ dominiraju linijom.

Unutrašnji oblici i površine, načinjeni od visokokvalitetnih materijala, odlikuju se odličnom mobilnošću. Instrument tabla se na veoma sofisticiran način proteže do vrata, kao da grli putnike. Nova „krilata“ forma ponavljaće se u svim novim „opelima“, kao i crveno ambijentalno osvetljenje, koje zrači toplinom i luksuzom.

Prilagodljiv sistem prednje svetlosne grupe (AFL) nudi devet različitih postavki svetlosnih zraka. Dodatna novina kod AFL sistema je su LED svetiljke za dnevno korišćenje, koje troše znatno manje energije.

„Insignija“ se će imati prednji pogon, ali i pogon na četiri točka. Trenutna raspodela obrtnog momenta kod prilagodljivog 4 dž 4 sistema obezbeđuje optimalnu vuču i odličnu stabilnost. Sistem sa „fleks-rajd“ ehatroničnom šasijom i tehnologijom prilagodljive stabilnosti pomaže da se automobil prilagodi uslovima vožnje i omogućava vozaču da podesi ogibljenje trenutnom raspoloženju. „Fleks rajd“ je dostupan i u verziji s prednjim pogonom.

„Insignija“ će biti izbačena u izuzetno širokom opsegu sa sedam motora, a svi su u skladu sa evro 5 standardima. Agregati se isporučuju sa ručnim ili automatskim 6-stepenim menjačima. Četiri benzinska motora obuhvataju opseg od 4-cilindričnog motora sa 115 KS do V6 modela sa 260 KS. Tri nova dizel modela sa direktnim ubrizgavanjem poseduju zapreminu od 2,0 litra i izlaznu snagu od 110 do 160 KS. Ponuda će biti proširena „ekofleks“ verzijom s veoma niskom emisijom ugljen-dioksida.

„Insignija“ u „nothečbek“ i „hečbek“ verziji biće premijerno prikazana 22. jula 2008. godine na Salonu automobila u Londonu, a u prodajnim salonima naše regije pojaviće se u prvom kvartalu 2009. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.