DIVLJI PAS NAPAO DEČAKA (2): Sa ranama od ugriza na glavi i po telu prebačen u bolnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 12:11

DIVLJI PAS NAPAO DEČAKA (2): Sa ranama od ugriza na glavi i po telu prebačen u bolnicu

Komšije čule da nešto nije u redu

Nakon jutrošnjeg napada divljeg psa dinga na dvogodišnjeg dečaka, dete je sa ranama od ugriza na glavi i po telu avionom prebačeno u bolnicu sa ostrva Frejzer, popularnog izletišta u Australiji, saopštile su spasilačke službe.

- Veruje se da se dete, koje je letovalo sa svojom porodicom, igralo ispred kuće, kad su komšije čule da nešto nije u redu. Krenuli su da provere o čemu se radi i videli da je dingo napao mališana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi se u saopštenju spasilačke službe, prenosi Rojters.

Dečak je u pratnji majke prebačen u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju.

Dingo su zaštićena vrsta u nacionalnim parkovima države Kvinslend i u aboridžinskim rezervatima, ali se u drugim delovima Australije smatraju štetočinama.

Ovi divlji psi zauzimaju značajno mesto u duhovnom i kulturnom nasleđu Aboridžina i u domorodačkim zajednicama koje žive na ostrvima oko Toresovog moreuza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.