DIVLJI DUNĐER

Izvor: Kurir, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVLJI DUNĐER

Opštinski sud u Čajetini pokrenuo istragu protiv Milovana Đorića, nekadašnjeg beka Crvene zvezde, sada funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, zbog nelegalne gradnje hotela na Zlatiboru

UŽICE - Protiv Milovana Đorića, čuvenog beka užičke Slobode i Crvene zvezde, sada funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, u Opštinskom sudu u Čajetini pokrenuta je istraga zbog sumnje da nelegalno gradi objekat, odnosno hotel na Zlatiboru. Istraga je pokrenuta posle krivične prijave koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je protiv njega podnela opština Čajetina, a na osnovu zahteva opštinskog tužilaštva u Užicu. Kako se saznaje, krivičnoj prijavi je prethodila anonimna prijava sa Zlatibora, koju je vlastima podneo revnosni građanin potpisan kao Zlatibor Zlatiborović.

Čuveni bek je pod sumnjom da je u naselju Golija, na mestu na kome je prethodno srušio svoju diskoteku površine 600 kvadrata, poznatu „Dvojku“, bez odobrenja za gradnju i bez glavnog projekta počeo izgradnju novog objekta. Prema navodima krivične prijave, Đorić na mestu „Dvojke“ podiže objekat s osnovom 28,7 puta 24,7 metara, i to prizemlje, sprat i potkrovlje.

Đorić je, prema informacijama koje su juče mogle da se dobiju na Zlatiboru, dobio odobrenje da gradi na mestu nekadašnje „Dvojke“, ali je krivična prijava usledila posle sumnji da dimenzije objekta koji podiže ne odgovaraju dimenzijama koje su predviđene dozvolom.

U zahtevu za sprovođenje istrage, kako se saznaje, nema informacija za koliko je Đorić premašio dozvoljenu kvadraturu, a u nadležnim službama u čajetinskoj opštini novinarima je juče rečeno da će te informacije tužilaštvu biti dostavljene naknadno. U opštini Čajetina juče nam je rečeno i da je građevinska inspekcija još 28. avgusta ove godine Đoriću naložila da obustavi radove i da poruši deo objekta sazidan mimo dozvole.

- Potpuno legalno gradim objekat na Zlatiboru i prvi put od vas čujem da protiv mene postoji krivična prijava - bila je juče prva reakcija Đorića kad smo ga pozvali i zamolili da prokomentariše krivičnu prijavu.

Đorić dalje tvrdi da nije dobio rešenje građevinske inspekcije od 28. avgusta ove godine, kojim mu je naloženo da odmah prekine radove na objektu i da poruši izgrađeno.

- Nije istina ni da se radi o objektu od preko 2.000 kvadrata, u pitanju je površina od 1.300 metara kvadratnih - rekao nam je Đorić.[ antrfile ]

SLEDI RUŠENJE

Opština Čajetina je dosad podnela ukupno 22 krivične prijave zbog nelegalne gradnje na Zlatiboru. Petnaestak objekata već je u proceduri za rušenje, a iz opštine najavljuju da je prvo sledeće rušenje zakazano već za četvrtak i da nadležne u ovom poslu neće sprečiti ni zima i sneg.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.