DIVAN PROLEĆNI DAN U CELOJ ZEMLJI, STVOREN ZA ŠETNJU: Posle podne ipak stiže značajna promena vremena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 07:15

DIVAN PROLEĆNI DAN U CELOJ ZEMLJI, STVOREN ZA ŠETNJU: Posle podne ipak stiže značajna promena vremena!

Lep dan pred nama

Ovaj vikend protiče u Srbiji u vidu pravog prolećnog vremena, a maksimalna temperatura dostigla je u subotu širom zemlje, ali i u Beogradu 22°C, što je ujedno i prosečna maksimalna temperatura za kraj aprila. I u ostatku vikenda nastavlja se pravo prolećno vreme, a potom će doći do destabilizacije atmosfere, što će biti uvod u pogoršanje vremena.

Kiše i pljuskova bilo je samo na istoku i ponegde na jugoistoku Srbije. U nedelju ujutro u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbiji vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom, a oblačnije biće samo a istoku Srbije. Tokom dana širom Srbije biće sunčano i relativno toplo za ovo doba godine.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, posle podne u košavskom području u pojačanju i na jugu Banata pred kraj dana biće veoma jak. Maksimalna temperatura biće od 20 do 24°C, u Beogradu do 23°C. Najtopliji grad biće u nedelju Loznica i Valjevo sa 24°C.

S obzirom na to da se danas u Beogradu održava maraton, meteorološki uslovi biće i više nego idealni.

Kako se tokom većeg dela dana očekuje sunčano, vrednosti UV zračenja biće umerene i visoke, pa u periodu do 10 do 15 časova ne treba se izlagati suncu duže od pola sata bez adekvatne zaštite.

Inače, kasnije posle podne na jugu i jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom. U toku noći lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i širom severne Srbije, naročito i na području Vojvodine, a pred jutro u ponedeljak i na području Beograda, a oblačni i padavinski sistem premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji prema severoistoku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.